Megnézem!
Bezár!
Magyar Német Angol
Most 1 látogató olvassa oldalunkat. infoNyitva tartás:

 

Téli (szeptember 1 - június 30.):

Kedd - Péntek:
10.00 - 18.00
Szombaton:
8.00 - 13.00

Nyári (július 1 - augusztus 31.):

Kedd - Péntek:
10.00 - 18.00
Szombaton:
zárva!


Vasárnap, hétfő: zárva!

 

Folyóirat olvasó

A folyóirat-kölcsönzést csak a Folyóirat-olvasók Klubjába beiratkozott 18 éven felüli bejegyzett balatonfüredi állandó vagy ideiglenes lakcímmel rendelkezők vehetik igénybe.

Folyóiratlista 2017.

 

EU különgyűjtemény

Bevezetés az Európai Unió politikáiba / szerk. Kende Tamás, Szűcs Tamás. - Budapest : CompLex Kiadó, 2009.

     Az Európai Unió zavaróan gyorsan változik. Politikáinak általános célja a közös szabályozást igénylő területek, illetve bizonyos támogatandó társadalmi rétegek érdek- és életviszonyainak európai szintű rendezése. A jelen kötettel gyakorlati és elméleti jogászok, valamint közgazdászok arra vállalkoztak, hogy 2005 tavaszán, a magyar csatlakozás első évének végén pillanatképet készítsenek az Európai Unióról. A kötet naprakész, átfogó képet ad a fontosabb politikákról, rávilágítva keletkezési körülményeikre, perspektíváikra és alapvető jellegzetességeikre egyaránt. Sokszínű szerzőgárda, neves egyetemi oktatók, ügyvédek és diplomaták biztosítják, hogy a szilárd elméleti háttér és a konkrét gyakorlati tapasztalatok mellett a könyv bepillantást nyújtson az uniós politikák működésének "kulisszatitkaiba" is.

 

Nemzetközi emberi erőforrás menedzsment / dr. Poór József. - Budapest : Complex Kiadó Jogi és Üzleti Tartalomszolgáltató Kft., 2009.

     A könyvben az alábbi kérdések megválaszolását tartjuk szem előtt:
- Mit takar a nemzetköziesedés, a globalizáció és a HRM fogalma? Hogyan változtak ezek a fogalmak az elmúlt évek során?
- Honnan ered a mai nemzetközi emberi erőforrás menedzsment (IHRM) elmélete és gyakorlata? Mit mutatnak a nemzetközi és hazai trendek ezen a területen?
- Milyen a kapcsolat a nemzetközi vállalatok stratégiája és szervezete, valamint az IHRM között?
- Milyen módon és irányokban alakultak át az IHRM tipikus funkciói (személyzetbiztosítás, a teljesítmény menedzsment, személyzetfejlesztés, a javadalmazás, hazatérés-leépítés, az ipari viszonyok)?
- Milyen sajátos módszereket és technikákat alkalmaznak a tanácsadók az IHRM területén?
- Milyen jellegzetes tendenciák figyelhetők meg a magyar vállalatok HRM/IHRM gyakorlatában a nemzetköziesedés szempontjából?
- Milyen jövő bontakozik ki e területen?
A könyv jól használható szakmai olvasmányként és oktatási tananyagként egyaránt.

 

Az Európai Unió közös politikái / szerk. Kengyel Ákos. - Budapest : Akadémiai Kiadó, 2010.

     A kötet szerzői az európai integrációval foglalkozó egyetemi, főiskolai vagy tudományos intézetben dolgozó oktatók-kutatók, akik eddigi tevékenységük során széles körű szakmai tapasztalatokra és elismertségre tettek szert szakterületükön. A könyv nagymértékben megkönnyítheti az országban legalább 17 helyen folyó európai tanulmányok oktatását, elősegítheti azt, hogy az uniós politikákkal foglalkozó kurzusokhoz - akár gazdasági, akár jogi, vagy politikatudományi-szociológiai képzések keretében - legyen egy újabb, jól használható könyv.

 

A halál kilovagolt Magyarországról / Lengyel László. - Budapest : Corvina Kiadó, 2008.

     Mi történt velünk a rendszerváltás során? Miért nem sikerült elérni a kitűzött célok jelentős részét? Mi a rendszerváltó elitek felelőssége? Mivé fejlődhet a magyar és a kelet-közép-európai országok rendszere? Van-e kiút a jelen helyzetből - hová, merre?
Hogyan vált a '68-as nemzedék értékeiben, felfogásában, szülei elleni lázadásában a szocializmus első nyitott nemzedékévé? Hogyan alakította ki a "nagy nemzedék" a maga intézményeit és szerepeit, s vált a rendszerváltás motorjává? Hogyan zárta be, provincializálta magát, s adta fel korábbi értékei jelentős részét? Milyen következményekkel járt a Bush-doktrína, az új világrend ránk nézve?

 

  

Honlapunk a TÁMOP-3.2.4-08/1-2009-0017 számú pályázat támogatásával jött létre.

 

Impresszum | design by: | | Tartalom © * Könyvtár * 2003 - 2017 | Counter: 95095 / 59836 | Info
Városi Könyvtár Balatonfüred | balateka@varosikonyvtar.t-online.hu Balatonfüredi Könyvtár 8230 Balatonfüred, Kossuth Lajos u. 35.
Start: 2010. április 1.

Bezárás Bezár

Web Site Impresszum

Balatonfüred Városi Könyvtár Weboldala

Tulajdonos: Városi Könyvtár

Kapcsolat: Balatonfüred | balateka@varosikonyvtar.t-online.hu

Címsorszöveg: EU különgyűjtemény - | Városi Könyvtár | Balatonfüred Városi Könyvtár Weboldala

Szlogen: A könyv a legjobb barátunk!

Linkfelhő: Könyvtár, Városi Könyvtár, Balatonfüredi könyvtár, könyvkölcsönzés, könyvkölcsönzés balatonfüreden, füredi könyvtár

Készült:Start: 2010. április 1.

Kereső oldalak: | Creatix Kereső | Google kereső